KATU- JA MURAALITAIDETTA KUPLAKAUPUNGEISSA

Arabian, Kallion, Kumpulan ja Vallilan kaupunginosissa oli eilen 16.5.2015 villi (vaan ei hillitön) ja aurinkoinen tunnelma. Jatkuu tänään! Katutaidetta, katuesityksiä ja katuelämää enemmän kuin suomalaiseen urbanismiin arvaisi kuvitella. Onneksi tätä tapahtuu nykyisin jo useita kertoja vuodessa. Kallio kukkii tänä vuonna jo 21. kerran(!) ja samaan aikaan on Puu-Vallilan pihakirppikset, Arabian katufestivaalit ja monen monet improvisoidut ravintolapäivien pop-upit.

P1000772 copy P1000776 copy P1000779 copy P1000785 copy

Kun vielä vappuna värjötellään sen kanssa taittuuko mennyt talvi vai ei ja sataako räntää vai ei, nyt Kukanpäivän (Flooranpäivän) ja Kallio kukkii -päivän tienoilla kevät on toden teolla puhjennut. Lehmuksen kukan vihreän väri on ihan oma vihreänsä, jonka näkee vain juuri näinä harvinaisina päivinä. Puu-Vallilan pihat pullistelevat erilaisia, joka vuosi uusiakin kukkia – esimerkkeinä monenlaiset tulppaanit ja jopa magnolia. Samalla kaupunkikultuurin värikkäimmät ja sympaattisimmat muodot pursuavat esiin. Pihoille ei juuri muina aikoina kehtaa tunkeutua, mutta NYT JUURI se on sallittua ja suorastaan toivottua. Tervemenoa!

Samaan aikaan Kallion kulmilla tapahtuu myös muuta. Yön pimeydessä tuhraavat ja tärveltävät monet mammanpojat ja luuserit. Talossa, jossa asun, joudutaan joka ainoa vuosi pesemään ja korjaamaan 1920-luvun hienon talon julkisivuja näiden idioottien jäljiltä. Sen seurauksena talon asukkaat, joista yli 90 % on yksin- tai kaksinasuvia opiskelijoita ja vanhuksia, joutuvat vastikkeissaan ja vuokrissaan maksamaan joka vuosi tuhansien eurojen ylimääräiset kustannukset. Vain jotta nämä massojen ajattelua ja makua vähättelevät narsistiset yönsudet ja muka-avantgardistit saisivat hiipiä kupliinsa hekumoimaan “omaperäisillä” suttauksillaan ja apinoiduilla aatteillaan. Epäilemättä he haluavat vallata katutilan itselleen, pois poroporvareilta ja erityisesti autoilta – kunhan ensin ehtivät kylliksi nauttia heidän tarjoamistaan hedelmistä, sosiaali- ja terveyshuollosta, koulutuksesta, julkisesta liikenteestä ja juuri siitä katutilasta, jota tärvelevät. (sori patetia)

IMG_1247 copy IMG_1251 copyEdelliset kuvat ovat kaikki eiliseltä päivältä siis 16.5.2015.

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s