VUODELLE 2016: HARVEMMIN JA TIIVIIMMIN!

Kun katsoin vuotta 2015 peruutuspeilistä, huomasin miten paljon aikaa olin kuluttanut naamakirjan, instagrammin ja erilaisten kommenttipalstojen (kuten tällaisten plokien) lukemiseen tai katseluun. Tuli mieleen akateemikko Georg Henrik von Wrightin viisas toteamus jossain haastattelussa. Hän kertoi lukevansa päivänlehdet aina seisaaltaan, koska muuten niihin menee liikaa aikaa eikä ehdi lukea kirjallisuutta ym. hyödyllisempää. Näin muistelen – ehkäpä sitaatti löytyy jostain sanatarkastikin.

En ole pystynyt noudattamaan ohjetta aamulehtien osalta. Verkkolehtien ja muiden selattavien aineistojen osalta kyllä ja se johtuu siitä, että työpöytäni on jo toista vuotta ollut yläasennossa, 110 cm lattiatasosta. Myös kirjoitustyöt, skannaukset ym. kuvankäsittelyt teen pelkästään seisomatyönä. Se on kuulemma selällekin terveellistä.

Ajankäyttö näihin puuhiin on kuitenkin aika tolkutonta.

En tee koskaan uuden vuoden lupauksia, mutta voisin yrittää kirjoitella näitä plokejani entistä harvemmin, mutta samalla tiiviimmin – jotenkin tuttu teema :-). Aloitan jo nyt, joulukuussa 2015. Meneepähän sitten niillä harvoilla jotka näitä lukevat, vähemmän aikaa ja ehtivät tehdä jotain hyödyllisempää.

Plokissa pitää aina olla vähintään yksi kuva ja tällä kertaa se on tässä, eilen kuvattu toisenlainen “tulevaisuudennäkymä” (Tallinnan tunnelin vaihtoehto: laivat päättymättömänä ketjuna).

P1170844 copy

5 kommenttia artikkeliin ”VUODELLE 2016: HARVEMMIN JA TIIVIIMMIN!

 1. Vihjaiset laivoista jonona ja perinteisenä yhteytenä Tallinnaan. Näitä jonoja kannatan.Tunneliyhteys riistää Helsingiltä sen merellisen olemuksen ja muuttaa sen Euroopan keskuksista katsoenTallinnan takaiseksi tuppukyläksi. On tunnettua että tieyhteydet vievät enemmän kuin tuovat. Toinen metropolimahdollisuuksia haittaava hanke on Malmin kentän muuttaminen asuinalueeksi. Onhan keskustan lähellä sijaitseva vapaan liikelentotoiminnan lopettaminen EU:nkin talousennusteitten valossa typerää. Malmin toimiva kenttä on lisäksi yksi maailman vanhimpia lentokenttiä ja sellaisena suorastaan Unescon maailmanperintöstatuksen arvoinen. Ruotsalaiset tulivat jo järkiinsä ja päättivät että vapaa lentotoiminta jatkuu Bromman kentällä. Parempaa tulevaisuutta toivottelee Maija.

  Liked by 1 henkilö

 2. Hyvää uutta Vuotta Pekka+
  Olen juuri tunnin päästä menossa Tallinnan Teletorniin, vilkaisenpa sieltä kohti Helsinkiä, jos näkyy niin vilkutan tervehdykseksi
  sanoo pena

  Liked by 1 henkilö

 3. Hei Pekka. aika harvakseltaan näitä on tullut, joten kirjoita useammin.

  Sitten lehdistä. Olen käynyt erään homman takia läpi 1950-1970 -lukujen sanomalehtiä. Nykylehdistön tason romahdus on vertailussa ällistyttävä. Kilpailu netin kanssa on laskenut tasoa. Eipä taitaisi enää kelvata von Wrightin tasoinen ajattelua vaativa juttu Vietnamin sodasta. Kilpailussa voi näköjään käydä niinkin, että työ pärjää jos se lasketaan huonoimman tasolle. Niin se on nykyään monessa muussakin asiassa.

  Hyvä kuva laivoista. Olen samaa mieltä Tanskan salmien jossain satamassa olleen julisteen kanssa: ei kenelläkään ole niin kiire, ettei ehtisi laivalla mennä.

  Hyvää vuotta 2016! Suomi alkaa olla yhden ihmisen ikäinen. Aika hyvin se on selvinnyt verisestä lapsuudesta ja traumaattisesta nuoruudesta jonkinlaiseen keski-ikään. Katsotaan nyt miten tässä käy.
  Jussi

  Liked by 1 henkilö

  1. Samaa mieltä tuosta päivälehtien tason laskusta. Jos se laskee edelleen yhtä nopeasti, ei kohta tarvitse miettiä missä asennossa lehtiä lukee. Netistä tosin pursuaa yhä mielettömämmin myös kiinnostavia juttuja, niiden roskajuttujen lisäksi. Lukemiseen saa siis kulumaan edelleen.

   Tykkää

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s